ד״ר אורית וולף
פסנתר
ד"ר אורית וולף, פסנתרנית בין לאומית, מלחינה, יוצרת רב תחומית, אשת חדשנות ומשוררת- היא זוכת הפרס הראשון בתחרות ריצ'מונד- ארה''ב, כלת פרס רוזנבלום, פרס קאן לאמנויות (KAHN), פרס האטורי (HATTORI), פרס המועצה הציבורית לתרבות ואמנות, קרן תרבות אמריקה-ישראל ועוד פרסים רבים אחרים.
היא החלה את לימודיה האקדמיים בהיותה בת 16 בלבד לאחר סיום לימודיה בתיכון לאומנויות עש' "תלמה ילין"; בוגרת אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת בוסטון (B.Mus בהצטיינות יתרה ובמלגת דיקאן מלאה SUMMA CUM LAUDE), האקדמיה המלכותית בלונדון (תואר מסטר ותואר אמן M.Mus & Artist Diploma) ותואר במוסיקולוגיה מאוניברסיטת בר אילן על הקדנצות הרומנטיות של בטהובן בהנחייתה של פרופ' יהודית פריגשי ובמלגת הנשיא ((Ph.D in English.
מגיל 12 היא מקליטה בקביעות לרשות השידור כמו גם לתחנות רדיו רבות בכל העולם, הן כפסנתרנית והן מיצירותיה שלה כמלחינה (BBC Radio 3, BBC Radio 2, CBC, CBS, GLR, NRK, WGBH ועוד). לצד היותה סולנית עם כל התזמורות המובילות בארץ לרבות הפילהרמונית הישראלית וכן בחו"ל- English Chamber Orchestra, BBC Symphony, Mozart Chamber Players, Royal Academy of Music Symphony, ,Wroclaw Symphony הופיעה מעל הבימות החשובות בעולם: Wigmore Hall, London; Tsai Performance Center, Boston; Alt Opera Hall, Frankfurt; Carnegie Hall, New York; Concertgebouw, Amsterdam.
וולף מקדישה עצמה בעשרים וחמש השנים האחרונות לחזון והשליחות שלה להנחלת המוסיקה הקלאסית לקהל הרחב. היא מנהלת אמנותית של למעלה מתשע סדרות קונצרטים ומופעים רב תחומיים במגוון בימות ברחבי הארץ- בעברית ובאנגלית. סדרות הבית שלה, הגדושות באלפי מנויים, מתקיימות במוזיאון תל-אביב לאמנות, תיאטרון ירושלים, מוזיאון ישראל, מוזיאוני חיפה, לצד סדרות באוניברסיטה הפתוחה; רעננה, היכל התרבות נתניה, היכל התרבות כפר יונה, המשכן לאומנויות אשדוד עם הסימפונית אשדוד והמשכן לאומנויות באר שבע בשיתוף עם הסימפונייטה. לצד עולם הביצוע, וולף מוזמנת תדיר להעביר כיתות אמן בארץ ובח'ול ולשפוט בפרסי אקו'ם ובתחרויות ישראליות ובינלאומיות.
הייחודיות בעשייה האמנותית של וולף מתבטאת בשיח הבלתי אמצעי, בנגינה עם גדולי המוסיקאים בעולם ובחיבור בין המוסיקה הקלאסית לאומנויות השונות Mash) Up and Cross Over). בנוסף, היא שוקדת על הכנסת המוסיקה הקלאסית ליצירה עברית ולועזית בת זמננו- עיבודיה כוללים עבודה על שיריי יוסי בנאי, אלביס פרסלי ופראנק סינטרה ונוספים. מאות תכניות המקור שלה כוללות גם שילוב ייחודי של אמני במה: שחקנים ורקדנים יוצרים לצד סופרים, משוררים, ציירים ומוסיקאים מהשורה הראשונה בארץ ובעולם. הללו חוברים יחד לביצוע קולקטיבי, נגינה ויצירה על הבמה המביא שיח חדשני, אקטואלי, מסעיר ומרגש המקרב אליו אלפים שטרם היו נגישים לתרבות הקלאסית. דגש מיוחד שמה וולף על הדור הצעיר בארץ מהפריפריה- היא פותחת צוהר לתרבות שכמעט ואינה מונגשת בימנו. וולף מוכיחה כי אפשר להביא את הישן בדרך חדשנית, נגישה ועם זאת בדרך השומרת על מקצוענות בקנאות (מבין האומנים והאישים עימם היא עובדת ניתן למנות את הכנר חגי שחם, הצ'לן הלל צורי, הזמרים דוד ד'אור ושלומי שבן, הזמרת קריסטין ברואר, הויולנית נבוקו אימאי, השחקנים נתן דטנר, אלי גורנשטיין וליאור אשכנזי, המשוררים ארז ביטון, רפי וייכרט, אגי משעול, נעם פרתום ושלומית כהן אסיף, הרקדנית רננה רז, אמנית החול אילנה יהב, הרב בני לאו, המתמטיקאי פרופ' חיים שפירא ומאות נוספים).
בשנת 2010 נבחרה לאחת האנשים המשפיעים של השנה על ידי מגזין "דה מרקר", בשנת 2008 קבלה את פרס ARAM מטעם האקדמיה המלכותית בלונדון במעמד בכירי בית המלוכה על תרומתה הרב תחומית לעולם המוסיקה. במקביל להיותה פסנתרנית, עוסקת וולף בפיתוח חותם אישי. היא מרצה על כך כמרצה אורחת במגוון אוניברסיטאות ואקדמיות בעולם לרבות אוניברסיטת תל אביב, שנקר, אוניברסיטת לידס, אוניברסיטת בוסטון, אוניברסיטת ברמינגהאם, אוניברסיטת באת', האקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים, האקדמיה המלכותית בלונדון ( Leadership for Stage Performers) ואוניברסיטת רייכמן. במקביל מונתה בשנת 2022-2023 ל"אמן בקמפוס" בטכניון, מינוי אשר אפשר לה לצד הוראת קורסי מוסיקה ייחודים לבסס דיאלוגים בין מדענים למוסיקאים, לרבות יזמות במחקר בין אמנות הביצוע למדעי המוח, כמו גם לעסוק בתרומתה של המוסיקה לפיתוח קוגניטיבי ופיתוח אינטליגנציה מלאכותית. הסדרה שייסדה "מוסיקה, מדע והשראה" בטכניון ממשיכה זו העונה השלישית ומפגישה בין חוקרים בכירים לאמנים בינלאומים בשיח משותף על נושאי השעה לצד קונצרט חי.
לצד עולם המוסיקה, הרצאת ה- TED שלה ""Play the Keynote of Your Life אשר ניתנה בהיכל התרבות תל אביב בשנת 2018 מביאה אותה להרצות בעשרות כנסים וקונצרנים בארץ ובעולם, מהם עם חברות Fotrune500. פעילותה ההתנדבותית של אורית וולף כוללת עבודה עם קרן שמש ליזמים צעירים, קרן "מעשה" ,עבודה עם אוכלוסיות בפריפריה ומהמגזר הערבי ותרומה תרבותית מזה יותר מעשור לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.
ספר ביכוריה "אהבה בסי מינור" יצא בשנת 2021 בהוצאת צבעונים. ספר השירה השני שלה: "שירים בדו מז'ור" יצא בהוצאת עמדה (2024). שיריה התפרסמו מעל מגוון כתבי עת, במות ואנתולוגיות כגון: "בשדה כובס" ו"ועת לכל חפץ" בעריכת ד''ר מירי דבי. ייחודיות השירים מתבטאת בהבאת עולם המוסיקה הקלאסית אל הקורא בדרך מקרבת ואינטימית במיוחד. זו הזדמנות להיחשף ליצירות, ביטויים, חוויות, אהבות ותחושות של אמנית במה המביאה באור אחר את הנעשה על הקלעים ומאחוריהם. אורית וולף חברה באגודת הסופרות והסופרים העבריים, באגודת הקומפוזיטורים בישראל וכן חברת אקו"ם.